lunes, 1 de marzo de 2010




"Empire State of Mind"
és una cançó de hip hop, artista Jay-Z, amb la contribució de resultats de R & B i la cantant de soul, compositora Alicia Keys. The song was released as the third single from Jay-Z's eleventh studio album The Blueprint 3 on his Roc Nation label. La cançó va ser llançada com el tercer àlbum d'estudi a partir de Jay-Z onzena The Blueprint 3 a l'etiqueta de la seva Roc Nació. The song is an anthemic ode to both artists' native New York City, featuring a sample of "Love on a Two-Way Street" by The Moments. La cançó és una oda a himnes de dos artistes nadius de Nova York, amb una mostra de "El amor en un carre de dues vies" per l' "moments". Jay-Z and Keys va interpretar la cançó en el 2009.
És també la música de plaques per als Ianquis de Nova York, el torpediner Derek Jeter, i va ser utilitzat en el trailer de Sex and the City 2.

El single ha estat un èxit comercial als Estats Units. Es va arribar al número u en el Billaboard Hot 100 durant cinc setmanes, convertint-se en el primer número de Jay-Z-sola en el gràfic com un artista de plom. "Empire State of Mind" va arribar al número 2 al UK Singles Chart el 4 d'octubre de 2009. La cançó també va arribar al número 2 al d'Irlanda Singles Chart el 25 de setembre de 2009 amb la versió no oficial. La cançó es deia "Cançó de l'Any" a The Village Voice's Pazza & Jop i va ser classificada com la segona millor cançó de 2009 per la revista Rolling Stone.

Alicia Keys ha enregistrat una cançó resposta a 'Empire State of Mind' titulat 'Empire State of Mind (Part II) Broken Down', presenta a l'àlbum l'element de la llibertat i fins ara es va arribar al número 4 a la llista de songles del Regne Unit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario